Recensies

Snoeiharde D&B in naam van de koning

door

Foto: Knelis - Uit de kolkende massa verschijnt een jongen die op de schouders van een vriend is getild. Hij torent boven iedereen uit met zijn armen in de lucht, met een perfect uitzicht op het podium waar Andy C achter de draaitafels is gaan staan. Ik zie hem en de menigte in extase komen. En dit terwijl we nog maar halverwege de avond zijn!

Lees meer ›

It's also a fucking cool town

door

Dat er niets boven Groningen gaat is iets wat stadjers al lang wisten, maar nu komt heel muzikaal Nederland er ook achter. De grachten liggen vol met slaapboten en bobo's leggen hier en daar hun lijntjes uit. “We doen straks in Amsterdam gewoon even een borrel op ons kantoor en dan praten we wel verder”. Terwijl ik naar mijn eerste locatie loop vang ik flarden van dit soort opgegooide balletjes op. Voor mij is Eurosonic geen netwerkfeest maar een festival in eigen stad. Lekker bandjes kijken en dan niet 's avonds in een krakkemikkig tentje op een leeglopend matje slapen. Nee gewoon heerlijk in je eigen bed.

Lees meer ›

Dotan - Vera

Bloggers gezocht
Door Richard Ridder

Vera
11 december 2014

Voor de vierde keer dit jaar deed Dotan Groningen aan. Vanaf het moment dat zijn album 7 Layers uitkwam in januari is zijn populariteit sterk aan het stijgen. In februari werd het concert verplaatst van de Binnenzaal naar de Kleine Zaal in de Oosterpoort en afgelopen zomer was hij een van de headliners van Kadepop. Vorige week gaf hij nog een extra concert in de Oosterpoort omdat het concert van vanavond in Vera al maanden van te voren was uitverkocht.

Lees meer ›

"Wat een fucking fantastisch feestje Groningen!"

Populaire folkband Town of Saints geeft een energieke performance in poptempel Vera.

Frontman Harmen Ridderbos heeft er zin in vanavond. Al tijdens het voorprogramma beklimt hij drie keer het podium: tweemaal om uitbundig mee te zingen, de derde keer om een geintje uit te halen met de drummer. Het is tekenend voor de sfeer vanavond in de Vera: hier spelen twee bands die plezier hebben in het muziek maken en opgezweept worden door het publiek. Net als vorig jaar bij de albumpresentatie hebben jong en oud zich massaal verzameld om de heiligen te verwelkomen.

Lees meer ›

Ane Brun

Bloggers gezocht
Door Richard Ridder

Grote Zaal Oosterpoort
27 november 2014

Tsunami van Luisterliedjes
Ane Brun keert na jaren weer terug in de Oosterpoort. Waar in 2005 volgens sommigen de Kleine Zaal van de Oosterpoort nog te groot voor haar was, bespeelde ze nu een goed gevulde Grote Zaal. Vooraf geeft ze al aan dat ze die avond heel veel liedjes gaat spelen. Uit 40 liedjes heeft ze er ruim 20 gekozen die als een soort tsunami over het publiek worden uitgestrooid. Tussen de nummers door kan er even geapplaudisseerd en naar adem gehapt worden.

Lees meer ›

Grunn Laif!

Bloggers gezocht
Door Marcel Duzink 
Eigenaar van het management- en boekingskantoor Muzink – 
www.muzink.nl

Als geboren en getogen Stadjer kwam ik al vroeg in aanraking met live-muziek. Mijn moeder nam me eens mee naar een optreden van Total Touch op de Grote Markt. Daar stonden we dan in de stromende regen te kijken naar onder andere Berget, Tjeerd en Trijntje. De act moet qua populariteit op zijn hoogtepunt zijn geweest om een plein vol met doorweekte Groningers te boeien. Ondanks het hondenweer bleef men gewoon staan!

Lees meer ›

EUROSONIC NOORDERSLAG: een goede start met de EBBA’s en de EFA’s

Voor de 28e keer is Groningen de thuisbasis van Eurosonic Noorderslag (ESNS), het populaire internationale muziekfestival dat een podium biedt aan Europese opkomende muzikanten. Het festival wil de circulatie van Europese muziek bevorderen en waar kan dat beter dan in de stad met de meeste locaties met live muziek per vierkante meter van heel Europa! Groningen wordt vier dagen lang een mierenhoop van publiek afkomstig van over heel de wereld, professionals uit het internationale veld en honderden afgevaardigden van de pers.

Lees meer ›