Uitgelicht

Festivals rondom Eurosonic Noorderslag

 

Van 16 t/m 19 januari is het weer tijd voor ESNS (Eurosonic Noorderslag) in Groningen. Het festival vormt een springplank voor de meest actuele en veelbelovende Europese en Nederlandse acts. Zo is ESNS verantwoordelijk voor het kickstarten van carrières van artiesten zoals Bastille, Dotan, Jett...

Grasnapolsky

 

Op 8, 9 en 10 februari 2019 verhuist festival Grasnapolsky voor haar zesde editie naar de oude strokartonfabriek De Toekomst te Scheemda in provincie Groningen. Dit vroeg-industriële complex werd aan het begin van de vorige eeuw opgericht en bood zes decennia lang plaats aan noeste arbeid.

Weekendtips

18 januari 2019 t/m 20 januari 2019

Wil je er op uit dit weekend? Stad en provincie barsten van de leuke activiteiten en evenementen. Wij hebben een aantal leuke weekendtips voor je op een rij gezet.

Nieuwe Films

 

Wil jij ook op de hoogte blijven van de allernieuwste films? Houd dan deze pagina in de gaten.

Gratis in Groningen

 

Een cultureel uitje hoeft niet persé geld te kosten. In Groningen kun je regelmatig de leukste optredens en andere culturele activiteiten bijwonen voor niets. We hebben de leukste gratis uitjes in Groningen op een rijtje gezet.

Groningen: de orgeltuin van Europa

 

Nergens in Europa vind je zoveel historische orgels bij elkaar als in de provincie Groningen. En het mooie is, ze worden nog regelmatig bespeeld. Dat is belangrijk, want door ze te gebruiken blijven deze waardevolle instrumenten, die vaak meer dan 300 jaar oud zijn, voor het nageslacht behouden.