Uitgelicht

Culturele weekendtips

24 maart 2017 t/m 26 maart 2017

Wil je er op uit dit weekend? Stad en provincie barsten van de leuke activiteiten en evenementen. Wij hebben een aantal leuke weekendtips voor je op een rij gezet.

Boekenweek

25 maart 2017 t/m 2 april 2017

In de Boekenweek staat literaire (non-) fictie centraal. Het thema van de Boekenweek (25 maart tot en met 2 april) is Verboden Vruchten. Het Boekenweekgeschenk voor de 82e editie is geschreven door niemand minder dan Herman Koch. 

Gratis in Groningen

 

Een cultureel uitje hoeft niet per sé geld te kosten. In Groningen kun je regelmatig de leukste optredens en andere culturele activiteiten bijwonen voor niets. We hebben de leukste gratis uitjes in Groningen op een rijtje gezet.

Noord Nederlands Toneel 1e interdisciplinair gezelschap van NL

 

Vanaf 1 januari 2017 neemt Guy Weizman het artistieke directeurschap van het Noord Nederlands Toneel (NNT) over van Ola Mafaalani. Met Weizman komt ook de Vlaamse regisseur Julie Van den Berghe naar het NNT die artistiek leider toneel wordt. Met deze twee theatermakers aan het roer heeft...

Rodin in het Groninger Museum

19 november 2016 t/m 30 april 2017

De grootste Rodin-tentoonstelling ooit komt naar het Groninger Museum. Ruim 140 beelden en 20 werken op papier krijg je als bezoeker een goed beeld van het repertoire van de beroemde kunstenaar Rodin.

Cultuur Pakt Noord

 

Op zondag 28 augustus is het nieuwe initiatief Cultuur Pakt Noord gelanceerd. Cultuur Pakt Noord is een initiatief van Noorderzon, NNT, Groninger Forum, Stichting Beeldlijn, Noorderlicht, Club Guy & Roni, De Noorderlingen, Jonge Harten, Vera en Grand Theatre. Via de website...