Erop uit tijdens Pasen

 

Ook met Pasen is er in Groningen van alles te beleven. Ga op zoek naar paaseieren, tik (naast een eitje) leuke spulletjes op de kop op de Zeldzaam Mooie Markt, haal het voorjaar in huis op de Bloemenjaarmarkt of neem de kinderen mee op sleeptouw. Wat dacht je van klimmen en klauteren in Familiepark Nienoord? Of lammetjes aaien tijdens de lammetjesaaidag.

Bloemenjaarmarkt

Zeg je Pasen, zeg je de Bloemenjaarmarkt in Groningen. Op de laatste vrijdag voor Pasen, dit jaar op vrijdag 14 april, wordt de binnenstad van Groningen traditioneel omgetoverd tot de grootste bloemen- en plantenmarkt van Noord-Nederland. De Bloemenjaarmarkt – ‘Bloemetjesmarkt’ in de volksmond  – bestaat uit meer dan honderd kramen, verspreid over de binnenstad van Groningen. Verse snijbloemen, grote en kleine kamerplanten, bloembollen en zaaigoed, tuin- en kuipplanten, gereedschap en toebehoren: vrijwel alles is er te vinden. Er zijn kramen en activiteiten in de Oude Ebbingestraat, op de Grote markt, het Waagplein, de Vismarkt en het A-Kerkhof.
Meer over de Bloemenjaarmarkt >>

Zeldzaam Mooie Markt

De Vismarkt is Tweede Paasdag het decor van de Zeldzaam Mooie Markt. De naam doet het al vermoeden: deze markt is anders dan de meeste andere markten. Je vindt er dan ook allerlei unieke, originele en vaak ook handgemaakte producten. De markt bestaat uit zo’n honderd verschillende kraampjes, met voor elk wat wils. Van kunst tot houten speelgoed, tot tassen, knuffels, kleding, leuke spullen voor in huis en meer.  
Meer over de Zeldzaam Mooie Markt >>

Seizoensstart & Paasfeest Dinopark Wedde

Tijdens het paasweekend en seizoenstart zijn er volop activiteiten in Dinopark Wedde. Zoals de onthulling van de reusachtige Diplodocus, Dino paaseieren zoekwedstrijden, schminken, zoek je eigen Paasfossiel, zelf pannenkoeken bakken en een Paasvuur op Tweede Paasdag vanaf 16.30 uur. De extra activiteiten zijn bij de entreeprijs inbegrepen. Het park is geopend van 11.00 - 18.00 uur.

Meer over seizoensstart en paasfeest Dinopark Wedde >>

Eieren zoeken op niveau

Zoek je een leuke activiteit rondom Groningen met Pasen? Kom eieren zoeken in het klimpark! Een unieke kans om eens eieren te zoeken op een andere manier. Op de verschillende routes, hoogtes en obstakels zijn paaseieren verstopt. Tijdens het klimmen kan je je zakken dus vullen met chocolade! Tussen 13:00 – 17:00 heb je 2 uur de tijd om in het klimpark jouw eieren bij elkaar te zoeken. En dat voor maar €10,-!

Meer over eieren zoeken op niveau >>

Lammetjesaaidag

Op zaterdag 31 maart zal er een lammetjesaaidag met voorjaarsmarkt en kledingbeurs georganiseerd worden bij Belevingsboerderij de Zes Grazen. Er zal deze dag van alles te doen zijn, voor jong en oud. Op de voorjaarsmarkt zullen verschillende kraampjes met streekproducten te vinden zijn. Daarnaast is er een kledingbeurs met goede, tweedehands kleding voor dames, heren en kinderen. Voor de kinderen zullen er verschillende activiteiten zijn op het erf van de belevingsboerderij. En natuurlijk kan er een kijkje genomen worden bij de lammetjes en kan er geaaid worden!

Meer over Lammetjesaaidag >>

Pasen vieren bij familiepark Nienoord

Kom Pasen feestelijk vieren bij Familiepark Nienoord! Op zondag 1 april en maandag 2 april 2018 kan je van 11.00 uur tot 16.00 uur avontuurlijk paaseieren zoeken! Samen met Nieno, de Paashaas en al je vriendjes en vriendinnetjes kan je de verstopte eieren opsporen en lekker opsmikkelen. En vind jij het Gouden Ei? Dan maak je kans op een toffe prijs! Het Familiepark is op Eerste en Tweede Paasdag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Meer over pasen vieren bij Familiepark Nienoord >>

DOT Kids Theater: Kikker zingt en leest voor

Kikker en zijn dierenvriendjes komen naar DOT! Kikker kan dan misschien niet lezen als Haas of zwemmen als Eend of taarten bakken als Varkentje, maar hij kan zwemmen en springen als de beste! Met zijn vriendjes beleeft hij de vrolijkste avonturen en hij is ook heel blij met zijn eigen fijne huis aan de rivier. Dit is de leukste voorstelling voor iedereen vanaf 3 jaar! Theater Terra laat in deze nieuwe voorstelling Kikker zelf zijn avonturen vertellen en de leukste liedjes zingen. Naar de bekende boekjes van Max Velthuijs.

Meer over DOT Kids theater: Kikker zingt en leest voor >>