Groninger Museum gratis voor kinderen, jongeren en studenten

 

Met ingang van 1 september 2016 kunnen alle kinderen en jongeren tot en met 18 jaar en studenten die in Groningen een mbo-, hbo- of universitaire studie volgen gratis naar het Groninger Museum! 
 

Feestelijke aftrap op donderdag 1 september

Op donderdag 1 september is in het Groninger Museum de feestelijke aftrap van de nieuwe regeling met leuke activiteiten voor de jonge bezoekers. De Groninger Museum Insiders (studentvrijwilligers van het Groninger Museum) geven speciale rondleidingen en er zijn activiteiten van de Groninger Museum JuniorClub (de kinderclub van het museum) in het atelier van het museum.

Groninger Museum: "Een bezoek aan het museum biedt jongeren kennis en inspiratie over kunst, vormgeving, architectuur, geschiedenis en erfgoed. Ook krijgen ze toegang tot tijdelijke tentoonstellingen die hun horizon verbreden en de persoonlijke identificatie met Groningen versterken"

Deze regeling is mede mogelijk gemaakt door het Akkoord van Groningen, (Gemeente Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen en UMCG), provincie Groningen en de onderwijsinstellingen Alfa-college en Noorderpoort.