Popmuziek in April

 

In april kun je volop genieten van popmuziek in één van de cafés, theaters of poppodia in Groningen. Als één van die locaties jou te gewoon is kun je zelfs naar een concert in een hotelkamer. Luister een avondje naar de Prince Tribute Band of ga los op de zangkunsten van een van Nederlands meest swingende dames. Hieronder hebben we een selectie gemaakt van de popconcerten in April.

De eerste twee optredens uit onze selectie zijn op zondag 1 april. De Doggy Back Writers spelen vanaf 16:30 uur hun nieuwe EP in het Buckshot Café. Op diezelfde avond begint om 22:00 uur het oudste nog steeds bestaande discofeest in Huize Maas. Ruth Jacott geeft eerst een spetterend optreden, daarna draaien de DJ's de beste hits uit de jaren '70, '80 & '90.

Op vrijdag 6 april geniet je in Hoogezand van een magische muziekavond bij de Prince Tribute Band, geïnspireerd op de muziek van Prince. De muzikanten zijn stomend, funky en van een ongelofelijk hoog muzikaal niveau!

De kritische en scherpe monologen van Sleaford Mods zijn ook op 6 april te horen. De maatschappijkritische punk attitude steken ze in een jasje van rap, spoken word en new wave en wordt met een overgave gebracht waarbij de rillingen over je rug lopen. 

Als er één band voor een brass party kan zorgen dan is het wel het Broken Brass Ensemble. Na inmiddels vijf jaar alle festivals in binnen- en buitenland omver te hebben geblazen, is het tijd voor een feestje! Op 14 april komen ze naar Simplon.

Ook op zaterdag 14 april trakteert Paul de Munnik t zijn publiek  op Nederlandstalige pop. Paul de Munnik speelt samen met zijn band in De Oosterpoort. Een avond lang zijn eigen werk en nummers van andere grootheden.

Voor een heel bijzonder concert kun je op vrijdag 20 april naar het Best Western hotel  in het centrum van de stad Groningen komen (voorheen Hampshire hotel Groningen Centre). Rosa da Silva geeft op die avond een concert in een hotelkamer. 

Het laatste optreden uit onze selectie wordt gegeven door Ruben Hein. Hij speelt zijn eigenzinnig soulvol pianospel op 29 april in De Oosterpoort.

Meer muziekoptredens in Groningen >>
 

 

Gerelateerde evenementen