Rodin in het Groninger Museum

19 november 2016 t/m 30 april 2017

De grootste Rodin-tentoonstelling ooit komt naar het Groninger Museum. Ruim 140 beelden en 20 werken op papier krijg je als bezoeker een goed beeld van het repertoire van de beroemde kunstenaar Rodin.

Vrijdagavond programma

Net als bij de 'Bowie is' tentoonstelling opent het Groninger Museum haar deuren ook tijdens 'Rodin'op vrijdagavond haar deuren voor een leuk programma. Gastsprekers verzorgen een ode aan Rodin en vertellen over de meest uiteenlopende Rodin-onderwerpen. Het Prins Claus Conservatorium speelt elke week live muziek, geïnspireerd op de tentoonstelling. En wij ontvangen u met een feestelijke drankje. Voor de doeners en makers wordt er een masterclass georganiseerd door de School voor Sculptuur.

Erwin Olaf

Fotograaf Erwin Olaf heeft in opdracht van het Groninger Museum een serie foto’s gemaakt van Het Nationale Ballet. De serie, geïnspireerd op de beroemde beelden van Auguste Rodin, is vanaf 19 november in het museum te zien. Negen werken zijn aangekocht door het museum. De foto’s zijn ook te bewonderen in de nieuwe editie van het Groninger Museum Magazine.