Tips voor Noorderzon

17 augustus 2017 t/m 27 augustus 2016

Noorderzon Performing Arts Festival Groningen

Van 17 tot en met 27 augustus vindt in het idyllische Noorderplantsoen alweer de 27editie van het Noorderzon Performing Arts Festival plaats. Met het uitgebreide programma kan het lastig kiezen zijn. Programmeur Mark Hospers deelt zijn tips met ons. 

Jaco van Dormael en Michèle Anne de Mey

Cold Blood Filmmaker Jaco Van Dormael en choreografe Michèle Anne De Mey maken een live gemaakte animatiefilm op het podium, met dansende handen in de hoofdrol. De vingers dansen op het miniatuurdecor terwijl camera's er omheen wentelen en er zo live in de Romeo tent een film wordt gecreëerd.

Sarah Vanhee - The Making of Justice

In The Making of Justice werkt Sarah Vanhee samen met zeven gevangenen aan het scenario van een misdaadfilm. Net als de hoofdpersoon van hun film, zijn al deze gevangenen schuldig aan moord. De kijker kan slechts raden wat van hun verhalen feit en wat fictie is.

Teatro Instabile di Aosta - Quintetto

Wat doe je als je een voorstelling neer wil zetten maar je maar één danser kan veroorloven? De Italiaanse choreograaf en danser Marco Chenevier laat het zien in zijn voorstelling Quintetto waarin hij als enige danser op een humorvolle wijze het publiek uitnodigt om de voorstelling met hem af te maken.

Silke Huysmans en Hannes Dereere

Mining Stories Theatermakers Huysmans en Dereere gebruikten de verhalen rondom een verwoestende modderstroom in Brazilie om daarmee een prachtige vertellende voorstelling te maken.

Robbie Thomson - XFRMR

Schotse kunstenaar Robbie Thomson laat zien dat natuurkunde helemaal niet saai is. In XFRMR zet hij een  Teslaspoel in de hoofdrol en gebruikt de bliksemschichten die het apparaat creëert om muziek te maken.

Meer te weten komen over Noorderzon? Lees dan hier verder.