'David Bowie is' in Groningen

11 december 2015 t/m 10 april 2016

David Bowie (1947 - 2016) Te vroeg overleden. Een groot artiest met een enorme betekenis. Zijn nalatenschap kun je nog tot 10 april zien in het Groninger Museum


De tentoonstelling 'David Bowie is' is er één van wereldformaat en was eerder exclusief te zien in steden als Londen, Berlijn, Parijs en Sao Paulo. En nu is het de beurt aan de stad Groningen, want de wereldberoemde tentoonstelling is vanaf 11 december te zien in het Groninger Museum. De tentoonstelling is het eerste internationale overzicht van de uitzonderlijke carrière van David Bowie en toont bijna 300 objecten, zoals handgeschreven songteksten, originele kostuums, fotografie en ontwerpen van bijvoorbeeld albums. 

David Bowie wordt gezien als één van de meest vernieuwende artiesten van de twintigste eeuw. Niet alleen vanwege zijn muziek - dat wordt gekenmerkt door innovatie, variatie, herontdekking en intellectuele diepgang -, maar ook door zijn artistieke experimenten en zijn veelzijdigheid als artiest. In het kader van de tentoonstelling 'David Bowie is' is er daarom nog veel meer te zien en te beleven in Groningen. Bezoek bijvoorbeeld diverse op David Bowie geïnspireerde concerten, een (foto)expositie, de documentairereeks in het Groninger Forum of andere Bowie-gerelateerde evenementen.

Vanaf vrijdag 18 maart is de tentoonstelling ook op vrijdagavond tot 22.00 uur te bezoeken.

Foto: Album cover shoot for Aladdin Sane, 1973 Photo Duffy

Gerelateerde evenementen