Grasnapolsky

 

Op 8, 9 en 10 februari 2019 verhuist festival Grasnapolsky voor haar zesde editie naar de oude strokartonfabriek De Toekomst te Scheemda in provincie Groningen. Dit vroeg-industriële complex werd aan het begin van de vorige eeuw opgericht en bood zes decennia lang plaats aan noeste arbeid.

Het gebouw speelde een centrale rol in de florerende strokartonindustrie in Groningen. Met zijn 45-meter hoge schoorsteen is de fabriek een iconisch herkenningspunt in het weidse landschap. Het complex vormt een van de laatste restanten van de ooit zo omvangrijke strokartonindustrie in Noordoost-Nederland. Een goed uitgangspunt voor het thema van het festival: De Toekomst is Onderweg.

De Toekomst is een karakteristieke plek met een rijke geschiedenis waar de festivalbezoeker weer voldoende kan ontdekken. Festivaldirecteur Mariska Berrevoets: “Fabriek de Toekomst staat middenin de Graanrepubliek in Noordoost-Groningen. Dit gebied heeft een prachtig verhaal, net als de fabriek zelf. Het is een onontdekte plek in Nederland, waarmee we het publiek als detailverliefd festival weer verdieping kunnen bieden. De fabriek en de omgeving zullen dan ook weer als een rode draad door het festival lopen; in het muziekprogramma, het kunst- en expeditieprogramma, de aankleding en de vormgeving.”

Muziek line-up

Bekijk het evenement hieronder voor de volledige muziekprogramma en voor meer informatie.

Kunst- en expeditieprogramma

Kunstprogrammeur Cees Martens heeft dit jaar een duik genomen in de rijke geschiedenis van festivallocatie Fabriek De Toekomst, de streek Oldambt en de provincie Groningen waarbij het thema van dit jaar, De Toekomst Is Onderweg, steeds terugkeert. Zowel binnen als buiten de fabriek is er veel te ontdekken. Het kunst- en expeditieprogramma is hier te vinden.

Kaartverkoop

De kaartverkoop van Grasnapolsky 2019 is gestart. Bezoekers overnachten op twee bungalowparken in de regio: Pagedal, vakantiepark Westerwolde in Stadskanaal en vakantiepark Emslandermeer te Vlagtwedde. Bekijk de website voor tickets en beschikbaarheid van de parken.

Gerelateerde evenementen